Tisdag igen!

Ja då var det redan tisdag igen, usch vad veckorna går fort nu. Fast på ett sätt så är det ju bra för då är det snart sommar. Men och andra sidan så hinner jag knappt med det som ska göras, det är lite frustrerande.

Nu var det en vecka sedan jag skrev här så jag tänkte ta igen lite berätta vad jag har gjort under förra veckan och fram tills nu.

 I helgen var jag hos mina föräldrar i Tranås. Jag och Martin åkte dit på fredagen efter att jag hade tränat på gymmet. En av anledningarna att vi åkte till Tranås var för att Martin, Jesper, Pappa och morfar skulle åka med en bussresa till Tyskland och fylla upp barförrådet till sommarenJ Så då passade vi tjejer Jag, mamma och mormor på att umgås i Tranås, en mycket bra kombination. Så efter att alla hade samlats så bjöd mamma på en underbart god middag (kött, potatisgratäng och kantareller och god sallad) till. Alltid lika gott att komma hem och äta mammas mat!  På natten sen så gick bussen från Tranås och killarna var då på väg till Tyskland.

Vi "flickor" som var kvar ägnade lördagen åt att umgås och gå på stan en sväng. Jag köpte en kjol från Åhléns med små blommar på och ett fint silver halsband med ett stort hjärta. Mormor bjöd mig och mamma på Eklidens restaurang, det var så gott så att man åt alldeles för mycket och det kändes som om magen skulle spricka. För själv kart fanns det även dessert så det var man ju tvungen att ta hahah.

På lördag kväll kom "killgänget" hem med massor av dricka. Och det firade vi med lite pizza  och matchen mellan Sverige- Portugal.

Sedan på söndagen efter en god frukost var det dags för Martin och mig att bege oss hem till Jönköping.  Eftermiddagen tillbringade jag med massor av läxor som jag var tvungen att göra, så det blev både lite byggfysik och mekanik!  Klockan halv åtta hämtade jag Malin för att åka och träna ett Intensivpass i station 85 minuter. Vi hade aldrig gått på det passet, men det gick bra men sen var båda två helt slutkörda,

Men tror inte att det stoppade oss för att träna på måndagen ett liknande pass. Så nu börjar det kännas i kroppen att man har tränat rätt så hårt. Idag tisdag har jag varit i skolan och haft en lektion i Fysik och materiallära. När lektionen var slut vid tio så åkte jag hem med bussen och la mig och sov en stund och sedan åt lite mat och pluggade. Kl 5 var det dags för att träna igen, men idag blev det istället lite Core träning. Så nu har jag precis kommit hem från träningen och har duschat lite och ska nu bara slappa framför tv:n och vänta på att Martin ska komma hem från sin fotbollsträning.

Hej svejs!


Tisdag!

Idag börjat dagen med att så till  skolan och ha två lektioner, Byggmekanik och byggfysik ganska roliga ämnen. Men väldigt komplicerade saker, men det ska nog gå bra. Efter sista lektionen gick jag och Malin hem till henne i snöstormen. Det var jättekallt och det började typ hagla ett tag också, usch. Jag ville ju ha vår!

Väl framme hos Malin åt vi lite mat och pluggade Byggmekanik och pratade skit hihi:) Efter några timmars pluggande så gick vi till friskis & svettis och gick först lite på gymmet och sedan gick vi på core träning. Det var mycket rolig träning faktist, det kan jag varmt rekomendera!

Efter träningen bar det av hem för att äta kvällsmat och titta på "Halv åtta hos mig".  Så nu ska jag bara slappa framför tv!

Idag fyller även min kusin Alice nio år GRATTIS!

Dagens fortsättning...



Efter halvleken mellan AIK-Nässjö:s SM-final var matchen mycket jämn och AIK reduserade till 1-1. En halv minut kvar av matchen gjorde Nässjö ett mål och vann då finalen i Uppsala på studenternas. Tyvärr!

Jag ville ju så klart att mina vänner i AIK skulle vinna. Nog om detta jag har ju också haft kalas idag som blev mycket lyckat. Av min familje fick jag talrikar och presentkort på stadium och pengar för att köpa vad jag vill för. jag tror jag ska handla lite vårkläder, det är ju alltid kul. Av de andra fick jag även där pengar att köpa vad jag vill, och även ett spel som heter Skippo. Det är ett kortspel som är jätte roligt och passar de flästa som vill bara spela för rolighetens skull men ändå tenka lite taktist. Så det är ett spel som jag varmt kan rekomendera.

På mitt kalas bjöd jag på kakor och hallontårta, som alla värkade tycka om. det blev dock kvar nästan halva tårtan, men det tyckte Martin bara var bra för då kan han ju äta tårta imorgon igen:) hihi Gottegris. Efter fikat och allt så spelade endel lite Skippo och umgicks med varandra. Men såklart vart det lite Gitarr hero och singstar men kusinen Alice som fyller nio år på tisdag.

Efter en lång dag med kalas så åt vi lite tacos och tittade på första avsnittet av Robinsson 2009. Det är kul att det har börjat igen tycker jag efter ett långt uppehåll. Det var mycket blandat folk i olika åldrar och personligheter och det är väll det som skapar hela programmet tillsammans med alla utmaningar och öråden.

Nog om detta så blir det faktist kalas i morgon igen, trot eller ej så ska vi äta tårta och glass i morgon igen när martins familj kommer och ska fira mig. Tur att man har gymmkortet så man kan springa bort all tårta sen hihi.


Kalas & SM-final!




Idag kommer min familj och delar av släkten och firar min födelsedag lite i efterskott. Det ska bli superkul att få träffa dom igen.

Så innan de kommer idag har  jag och Martin varit nere i stan och köpt tulpaner och hämtat min födelsedagstårta med hallon på. den såg jätte god ut sådet ska bli gott. Så nu väntar jag bara på att familjen oc hsläkten ska komma. Medans jag väntar sitter jag nu och tittar på SM-finalen AIK mot Nässjö i dam bandy. Mina två närmaste vänner Josefine och Frida spelar nämligen idag i AIK och det sänds på svt 24 nu. Just nu ligger tyvärr AIK under men det småste snart ändras, Nässjö får ju inte vinna. Som gamal bandyspelare så får ju inte derbylaget Nässjö aldrig vinnna ju. Heja AIK!

Nu kommer mitt främmande så vidare informatin om mitt kalas och om matchen kommer senare ikväll. Hej svejs!


Tentadag!





Igår torsdag var det då dags att göra sista tentan i Nv3 så med pulsen på högvarv och i hop om att man ska klara det så gjick jag in i salen och satt där och skrev min tenta i 3 1/2 timme.  Tentan känndes ganska så svår så jag var  inte helt säker på alla frågorna, men jag hoppas att jag klarade den.

Så idag fredag vaknade jag tidigt och rättade min tenta och JAG KLARADE DEN! Jippi:)
Det var så himla skönt att få klara den när jag har lagt ner så mycket tid. Så idag är jag världens lyckligaste tjej!

Trevlig helg!

Vår!





Idag kunde det inte bli bättre sol, klarblå himmel och fåglarna kvittrar. Det börjar ju bli vår, helt underbart! 

Dagen började med att jag vaknade av att solen lös in i sovrummet och jag blev så glad att det håller på att bli vår. Sedan bar det av mot skolan där jag hade en lektion i Fysik. Efter det så gick jag lite på stan och kollade på vårkläder, men hittade inget jag ville ha så jag tänkte ta det till helgen istället när jag har lite mer tid.

Jag och Martin invigde vår inglasade altan idag med att sitta där och äta våran lunch, lax med potatis och sallad det var så gott. Allt blir ju så mycket bättre när solen lyser och alla blir glada och förväntansfulla inför sommaren. 

Efter några timmars pluggande så tag jag en långpromenad och njöt av solen och lyssnade på riktigt bra musik. Det kan inte bli så mycket bättre än så.

Ne nu ska jag titta på tvprogrammet halv åtta hos mig, ett jätte roligt program där amatörer lagar mat till varandra. 
Jag får väll passa på att äta lite kvällsmat till det med. Hej svejs!


Tisdag

Jag får börja dagen med att tacka min älskling för en underbar dag igår. Tack för att du finns!

Idag ska jag ner till stan och fixa lite småsaker som var slut hemma som shampoo mm, sådant som man måste ha men som inte är så kul att lägga pengar på.  Ska också gå in på ikea och köpa skålar, achetter och servetter. Så jag hoppas det ska finnas något som jag vill ha. 

Jag ska också gå och beställa en tårta till mitt kalas på lördag när min familj kommer och ska fira mig. Jag tror det ska bli en hallontårta och såklart kakorna som jag och mamma har bakat!

Idag har det varit en sådan där dag som jag har fixat ärenden som måste göras.


 Min hallontårta!


Födelsedag!

     
Några presenter                                      Svenska kräftor och ett glas martini.


Dagen började med att min älskade Martin kom in i sovrummet och sjöng för mig och gav mig några presenter Jag fick en parfym Ralph Lauren, vinglas, biobiljetter och ett jättefint kort av honom där det stod följande:


Till min älskade!

Du är lika varm som solens strålar,

och lika ljuvlig som en stjärna om natten.

Du är lika livlig som havet i stormen

och samma glädjespridare som blommorna om våren.


Du är en sann vän och jag älskar dig!

// Martin


Du är helt underbar, vad skulle jag göra utan dig!

Sedan fick jag en fin frukost med kokt ägg och smörgås med kalkon och gurka. Mycket gott!

Idag har mobilen gått på högvarv min kära vän Josse ringde och grattade mig, jag vart så himla glad, du är bäst!. Även familjen ringde och sjöng för mig och mormor och morfar, plus massor av sms Tack tack till er alla!

  

Dagen fortsätter med lite pluggande varvat med tårta och en god middag med
grillspett och potatisklyftor, och nu ikväll blir det Svenska kräftor och några glas martini till Hv matchen.


Tranås

Efter en förmiddag av pluggande tröttnade jag och följde med Martin till Tranås där han skulle spela fotboll mot Sommen. Så då passade jag på att träffa familjen och delar av släkten. Altid lika roligt! Tittade även på mina föräldrars nya båt som de nyligen har köpt. Lite småsaker att göra som de håller på att fixa, lägga nytt golv och måla mm. Ska bli mycket roligt att åka båt i sommar=) Hoppas det blir en fin sommar med mycket sol och bad.

Ja och i morgon är det ju inte vilken dag som helst, jag fyller ju år jippi, presenter av Martin eller?? hihi

Ne nu ska jag kolla på Wipeout ett program på tv5 som är så kul att man kan inget annat än skratta. För et som inte har sett det är det flera olika vattenbanor som svenskar, Norskar och Danskar tävlar mot varandra. För er som inte har sett programmet, så är det nästan ett måste det är så grymt kul!

Melodifestivalen och tacos!







Igår va det äntligen final i  melodifestivalen 2009. Så jag, Martin, Daniel och Sofie bänkade oss framför tv:n med tacos och godis och mycket annat smått och gott.  När alla bidragen hade visats så var det rösterna kvar. Det har nog aldrig varit så jämt och utfördelade poäng någonsin vad jag kommer ihåg. Det brukar ju vara så att man vet långt innan vem som kommer att vinna. Själv röstade jag på Alkasar som hade en grym låt tycker jag. Vinnaren av melodifestivalen blev Malena med låten la voix var även mycket bra, som jag tror att den kommer ha stor chans i ESC Moskva . Dels  för att det är så ovanlig och är så speciell i sitt framförande. Heja Sverige!!

Även mellanaktern med låten Tingeling var hur bra och rolig som helst tycket vi. men inget slår ju Björn Gustavssons mellanakter från förra året.

Ne nu så måste jag gå och plugga fysik har tenta nästa veckan så nu måste jag ta mig tid och plugga lite.


Bomässan 2009

                         


                 

Idag bar det av mot den årliga Bomässan i Jönköping. Jag hade stora förväntningar inför dagen, en del uppfylldes och andra inte. Vi började med att lyssna på Simon och Thomas från tv 3 som gav publiken tips och idéer som man bör tänka på när man ska inreda sitt hus eller lägenhet. Det som de tyckte var bland det viktigaste var belysning, färg och" lull lull" enligt Simon så kallade kuddar och ting som formar rummet.


Om jag sammanfattar lite snabbt vad som är inne i år är tapeter med mycket blommor, designade möbler som har former och stil, mycket belysning både lampor och levande ljus och även stora tavlor med blandade motiv.  
Men självklart är de viktigaste att du själv tycker om och skapa en egen stil i ditt hem.


Inspiration



Ja imorgon Lördag ska jag och Martin coh hans familj på Bomässan i Jönköping.
Tänkte få lite inspiration inför framtiden och mina studier. Så det ska bli grymt kul att besöka
tv "kändisarna" Siomon och Thomas för inrednings tips till våren.    
Mer bilder och synpunkter blir det imorgon!

Mitt första blogginlägg!

Tja!

Ja då har jag skapat en blogg. Jippii:)
Tänkte att det vore väl kul att lära sig att blogga lite, det gör ju typ alla. eller??

Vi får se hur det går men en bra start på denna blogg får börja med mitt motto.

LEV DITT LIV SÅ SOM DU VILL, LÅT INGEN ANNAN LEVA DITT LIV.